Storfavoritter foran NM på hjemmebane

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 8. Sep 2015Til helgen arrangeres Arendal Grand Prix på Hølen ved Hisøy. Arrangementet går over to dager og det skal kåres Norgesmester i klassene GT15, GT30 og Thundercat. I tillegg blir det grand prix for katamaranklassen F4 og oppvisning av hydroklassen OSY400.


Båtsportklubben som inntil i forfjor lå i dvale arrangerer sitt andre race ved sin nye racearena på Hølen ved Hisøy.

– Totalt er det påmeldt 34 utøvere i 29 farkoster. Det er vi veldig godt fornøyd med, forteller Nina Dorthea Terjesen, presseansvarlig for Arendal Grand Prix.

I rekruttklassen GT15 stiller hele 13 båter til start.

- Det er svært gledelig at det er rekruttklassen som har det største startfeltet. Sporten har helt klart sett en økning i antall deltakere i denne klassen og det ser vi veldig positivt på, forteller Terjesen.


Storfavoritter til NM-tittel

Arendal Båtsport Klubb har selv flere utøvere som skal i ilden til helgen, der i blant de regjerende norgesmestrene André Liltved og Kjetil Johansen som håper på å gjenta fjorårets suksess og ta nok en NM-tittel i Thundercat-klassen.

- Det hadde vært ordentlig moro å ta medalje på hjemmebane, sier André som

kjørt båtrace siden han var i tenårene.

- Det er alltid ekstra hyggelig å gjøre det godt på hjemmebane når sponsorer, venner og familie er på plass, legger Kjetil til.

Arendalsduoen har tidligere i år vunnet Norgescupen og er blant de favorittene til å ta NM-tittelen i sin klasse.


”Tvedestrandstripletten” favoritter i GT15

I GT15 er tvedestrandstripletten Talina Hagane, Fredrik Øien og Sander Sørmyr sterke kandidater til NM-tittelen. Talina har i Norgescupen vist seg å være uslåelig og hun har vunnet samtlige race i årets sesong. Øien har tatt sølv og Sørmyr bronse i Norgescupen.

- En skal heller ikke utelukke Mats Jensen og Sindre Sundsdal Anundsen som medaljekandidater, mener Terjesen.

Jensen kommer fra arrangørklubben, mens Sundsdal i likhet med tvedestrandstripletten representerer Songe Motorbåtforening. Også Tobias Tellefsen stiller til start for ABSK.


Også i NM for GT30 klassen stiller ABSK med flere utøvere, deriblant Daniel Andersen og Trygve Aagre.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.