Tok medalje i eget mesterskap

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 14. Sep 2015

Det så lenge mørkt ut for sekstenårige Daniel Andersens håp om å ta NM-medalje i båtsportklassen GT30 på hjemmebane.


Raceweekenden startet på best mulig vis for unggutten fra Bie. I tidskvalifiseringen, som utøverne må i gjennom for å fastslå startrekkefølgen på startbryggen, kjørte Andersen raskest av alle og tok pole position.

- Det var en veldig god følelse å ha raskeste tid på tidskvalifiseringen, spesielt nå i etterkant av dag en som bydde på mye trøbbel, forteller racebåtføreren.

Trøblete start

Men så begynte trøbbelet for unggutten. I det første ut av fire heat, hvor tre heat er tellende, fikk han trøbbel med motoren, men fullførte heatet på fjerde plass. Det andre heatet gikk ikke stort bedre for Andersen som ble stående fast i en bøye og måtte taues til land.

- Jeg mistet håpet litt etter de to første heatene og hadde ikke lenger tro på at jeg skulle ta medalje, innrømmer unggutten.

Under mesterskapets tredje heat, og søndagens første heat, løsnet det for båtsporttalentet og han suste inn til andre heat.

Tok bronse

Startrekkefølgen på startbryggen bestemmer av resultatet i forrige heat og med et bedre utgangspunkt på bryggen var det duket for en neglebiter av en finale. Andersen var nødt til å ta tredje plass i heatet for å ta mesterskapsmedalje. Han kom seg fort opp på tredje plass og holdt plasseringen inn til mål.

- Det var en veldig god følelse da bronseplassen var sikret. Det hadde jeg ikke trodd etter den dårlige starten jeg hadde, smiler Andersen.

Neste år satser unggutten enda høyere. Da vil han stå øverst på pallen. GT30-klassen ble vunnet av Gøran Hasle fra Lillesand, mens sølvet gikk til Gørans storebror Espen André Hasle. Andersens klubbkamerat Trygve Aagre tok femte plass.

Tapte med et poeng

Andersen var ikke den eneste utøveren fra arrangørklubben som fikk edelt metall med seg hjem. Fjorårets norgesmestere i Thundercat-klassen André Liltved og Kjetil Johansen tapte norgesmestertittelen med knappe et poeng til Simen Andvik og Tony André Wolckmar fra Grenland.

- Det er selvfølgelig litt surt å tape norgesmestertittelen med et fattig poeng, men vi er godt fornøyde med sølv, medgir Liltved og får støtte fra co-pilot Johansen.

I GT15-klassen tok Mats Jensen fra Arendal Båtsportklubb en sterk sjetteplass, mens klubbkamerat og debutant Tobias Sletten Tellefsen tok 13. Plass.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.