Ole skal bringe OL-fakkelen til Arendal

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 21. Des 2015Når OL-fakkelen kommer til Arendal 29. Januar blir det med innslag fra båtsporten. ABSKs egen Ole Næss får nemlig æren av å bære OL-fakkelen i Arendal som en av fire fra Aust-Agder. Siden det er supermorsomt at båtsporten som sommeridrett får være med på vintermoroa, håper vi flest mulig vil finne veien til Arendal denne dagen og heie på Ole og fakkelen!

Eventinfo: https://www.facebook.com/events/451715401690587/Sesongavslutning

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 15. Des 2015

bowling.jpg

Sammen med Songe Motorbåtforening har vi hatt sesongavslutning med bowling og pizza. Store. som små fikk testet bowlingkunnskapene sine og enkelt sagt konkluderte vi med at vi får holde oss til båt, nesten alle mann alle.Ny norsk rekord i OSY400

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 24. Okt 2015Vi gleder oss over at Kristoffer Fjelde, som er vårt aller nyeste tilskudd, i dag tok Norsk rekord i klassen OSY400 med 94,61 km/t. ABSK gratulerer!Tok medalje i eget mesterskap

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 14. Sep 2015

Det så lenge mørkt ut for sekstenårige Daniel Andersens håp om å ta NM-medalje i båtsportklassen GT30 på hjemmebane.


Raceweekenden startet på best mulig vis for unggutten fra Bie. I tidskvalifiseringen, som utøverne må i gjennom for å fastslå startrekkefølgen på startbryggen, kjørte Andersen raskest av alle og tok pole position.

- Det var en veldig god følelse å ha raskeste tid på tidskvalifiseringen, spesielt nå i etterkant av dag en som bydde på mye trøbbel, forteller racebåtføreren.

Trøblete start

Men så begynte trøbbelet for unggutten. I det første ut av fire heat, hvor tre heat er tellende, fikk han trøbbel med motoren, men fullførte heatet på fjerde plass. Det andre heatet gikk ikke stort bedre for Andersen som ble stående fast i en bøye og måtte taues til land.

- Jeg mistet håpet litt etter de to første heatene og hadde ikke lenger tro på at jeg skulle ta medalje, innrømmer unggutten.

Under mesterskapets tredje heat, og søndagens første heat, løsnet det for båtsporttalentet og han suste inn til andre heat.

Tok bronse

Startrekkefølgen på startbryggen bestemmer av resultatet i forrige heat og med et bedre utgangspunkt på bryggen var det duket for en neglebiter av en finale. Andersen var nødt til å ta tredje plass i heatet for å ta mesterskapsmedalje. Han kom seg fort opp på tredje plass og holdt plasseringen inn til mål.

- Det var en veldig god følelse da bronseplassen var sikret. Det hadde jeg ikke trodd etter den dårlige starten jeg hadde, smiler Andersen.

Neste år satser unggutten enda høyere. Da vil han stå øverst på pallen. GT30-klassen ble vunnet av Gøran Hasle fra Lillesand, mens sølvet gikk til Gørans storebror Espen André Hasle. Andersens klubbkamerat Trygve Aagre tok femte plass.

Tapte med et poeng

Andersen var ikke den eneste utøveren fra arrangørklubben som fikk edelt metall med seg hjem. Fjorårets norgesmestere i Thundercat-klassen André Liltved og Kjetil Johansen tapte norgesmestertittelen med knappe et poeng til Simen Andvik og Tony André Wolckmar fra Grenland.

- Det er selvfølgelig litt surt å tape norgesmestertittelen med et fattig poeng, men vi er godt fornøyde med sølv, medgir Liltved og får støtte fra co-pilot Johansen.

I GT15-klassen tok Mats Jensen fra Arendal Båtsportklubb en sterk sjetteplass, mens klubbkamerat og debutant Tobias Sletten Tellefsen tok 13. Plass.Storfavoritter foran NM på hjemmebane

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 8. Sep 2015Til helgen arrangeres Arendal Grand Prix på Hølen ved Hisøy. Arrangementet går over to dager og det skal kåres Norgesmester i klassene GT15, GT30 og Thundercat. I tillegg blir det grand prix for katamaranklassen F4 og oppvisning av hydroklassen OSY400.


Båtsportklubben som inntil i forfjor lå i dvale arrangerer sitt andre race ved sin nye racearena på Hølen ved Hisøy.

– Totalt er det påmeldt 34 utøvere i 29 farkoster. Det er vi veldig godt fornøyd med, forteller Nina Dorthea Terjesen, presseansvarlig for Arendal Grand Prix.

I rekruttklassen GT15 stiller hele 13 båter til start.

- Det er svært gledelig at det er rekruttklassen som har det største startfeltet. Sporten har helt klart sett en økning i antall deltakere i denne klassen og det ser vi veldig positivt på, forteller Terjesen.


Storfavoritter til NM-tittel

Arendal Båtsport Klubb har selv flere utøvere som skal i ilden til helgen, der i blant de regjerende norgesmestrene André Liltved og Kjetil Johansen som håper på å gjenta fjorårets suksess og ta nok en NM-tittel i Thundercat-klassen.

- Det hadde vært ordentlig moro å ta medalje på hjemmebane, sier André som

kjørt båtrace siden han var i tenårene.

- Det er alltid ekstra hyggelig å gjøre det godt på hjemmebane når sponsorer, venner og familie er på plass, legger Kjetil til.

Arendalsduoen har tidligere i år vunnet Norgescupen og er blant de favorittene til å ta NM-tittelen i sin klasse.


”Tvedestrandstripletten” favoritter i GT15

I GT15 er tvedestrandstripletten Talina Hagane, Fredrik Øien og Sander Sørmyr sterke kandidater til NM-tittelen. Talina har i Norgescupen vist seg å være uslåelig og hun har vunnet samtlige race i årets sesong. Øien har tatt sølv og Sørmyr bronse i Norgescupen.

- En skal heller ikke utelukke Mats Jensen og Sindre Sundsdal Anundsen som medaljekandidater, mener Terjesen.

Jensen kommer fra arrangørklubben, mens Sundsdal i likhet med tvedestrandstripletten representerer Songe Motorbåtforening. Også Tobias Tellefsen stiller til start for ABSK.


Også i NM for GT30 klassen stiller ABSK med flere utøvere, deriblant Daniel Andersen og Trygve Aagre.ABSK tildelt fem Norgesmesterskap

Postet av Arendal Båtsport Klubb den 15. Jan 2015Tidligere i uken ble det bestemt at den lille båtsportklubben i hjertet av Sørlandet, Arendal Båtsport Klubb, skal arrangere fem Norgesmesterskap for båtsportgrenen rundbane.


Arendalsklubben arrangerte i fjor to norgesmesterskap, henholdsvis i klassene V25 og GT30. Dette må ha falt i god jord hos rundbanegruppens medlemmer som valgte å tildele den lille båtsportklubben alle av årets norgesmesterskap.

– Normalt sett så tildeles en klubb maksimalt to mesterskap. Jeg kan aldri huske at en klubb har blitt tildelt så mange som fem, forteller Nina Dorthea Terjesen, talsperson for Arendal Båtsport Klubb, som var tilstede på møtet i Tønsberg sammen med leder i klubben, Dag Øystein Andersen.

– Vi arrangerte vårt første race som «ny» klubb i fjor så dette føles som en stor tillitserklæring til oss som klubb, sier Andersen som var med å dra Arendal Båtsportklubb opp fra glemselen for knappe to år siden.

Norgesmesterne i Thundercat, Andre Liltved og Kjetil Johansen, gleder seg til å kjøre NM på hjemmebane. – Det hadde vært utrolig moro å kunne ta gull på hjemmebane som regjerende norgesmestere, sier Liltved som selv er bosatt ved Hølen.

Også Sanne Vik fra Arendalsklubben ble Norgesmester i fjor. Det skjedde på hjemmebane i Hølen. Nå håper jenta på å gjenta suksessen. – Det hadde vært utrolig moro å ta nok et NM-gull på hjemmebane, forteller ungjenta som også ble Nordisk mester i GT30 klassen i fjor. – Det er jo litt ekstra gøy å gjøre det godt på hjemmebane når det er så mange kjente som kommer for å heie meg frem.

– Med NM-festen her i september går klubben veldig lyse tider i møte, avslutter Nina Dorthea Terjesen.